Stress therapie bij Psycholoog Bussum

We ervaren allemaal wel eens stress en het hoort bij het leven. Gezonde stress is de spanning die je voelt tijdens een sollicitatiegesprek of als je een presentatie moet geven. Deze gezonde spanning gaat vanzelf weer weg en zorgt ervoor dat je alert bent en geconcentreerd kunt werken.

Maar dan heb je ook nog het tegenovergestelde, namelijk langdurige stress. Deze komt vaak voort uit een vervelende gebeurtenis. Ook als je moeite hebt met grenzen stellen en iedereen altijd tevreden wilt houden, kun je langdurige stress ervaren (en afstevenen op een burn-out). Langdurige stress is niet goed voor je gezondheid. Stress verhoogt namelijk je cortisolspiegel en dat heeft weer effect op je lichaam en je immuunsysteem.

Er zijn genoeg mensen die veels te lang rondlopen met stress en geen idee hebben van wat de gevolgen kunnen zijn.

Herstellen van stress

Je lichaam moet herstellen en bijkomen van alle stress, want het is flink aan het werk geweest. Als stress lange tijd aanhoudt, te vaak voorkomt of gewoonweg te heftig is, dan heeft je lichaam niet de mogelijkheid om hier tussendoor van te kunnen herstellen.

Bij mij zijn deze 3 dingen heel belangrijk: Wat veroorzaakt bij jou stress? Hoe ga jij met deze situatie om? En hoe zou je anders met deze situatie om kunnen gaan zodat je geen stress ervaart?

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.