Somberheidsklachten

Wanneer je te maken hebt met somberheidsklachten of gevoelens van lusteloosheid, lage energie en je je daar niet tegen opgewassen voelt of de steun die je voorhanden hebt onvoldoende is, is het goed om bij mij aan te kloppen. Ik voel en denk graag met je mee naar de manier waarop je deze gevoelens ervaart en wat de betekenis ervan zou kunnen zijn.

Soms is er een duidelijk aanwijsbare reden, soms is die niet meteen zichtbaar. Je bent welkom met je gevoelens en vragen op dit vlak en ik zoek graag met jou naar manieren om met deze gevoelens -en de situatie(s) die deze gevoelens bij je naar boven brengen- om te gaan. Om samen te onderzoeken wat jij nodig hebt in deze situatie en staat.

Het gaat in mijn behandelingen nooit om het leren werken met protocollen of richtlijnen. Mijn intentie is altijd om er samen achter te komen wat jou zou kunnen helpen. En je de mogelijkheid te bieden om gevoelens, verstand en je handelen meer op elkaar af te stemmen.

Fysieke uitingen van somberheid of lusteloosheid

Wanneer je te maken hebt met bovenbeschreven klachten kan zich dat op verschillende manieren ook via je lichaam uiten.

Zo kun je een verminderde eetlust hebben, slaapproblemen ervaren of last hebben van schuldgevoelens terwijl je niets actief gedaan hebt om je schuldig over te voelen. Je kunt ook gevoelens van leegte of minderwaardigheid ervaren. Of geen plezier meer ervaren in dingen waar je normaalgesproken erg van kunt genieten.

Maak een afspraak bij mij
Neem contact met mij op als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder.