EMDR

Iedere nare gebeurtenis die als herinnering een blijvend negatief effect op iemands leven heeft, wordt traumatisch genoemd. Typisch voor een traumatische herinnering zijn de heftige emoties, de levendige beelden en de fysieke reacties daarop. Deze herinneringen worden telkens weer geactiveerd in situatie die lijken op die tijdens de traumatische gebeurtenis.

In het leven van een mens kunnen bepaalde gebeurtenissen diep ingrijpen en nog dagelijks grote invloed hebben op het functioneren. Het is niet altijd duidelijk waar sommige gemoedstoestanden vandaan komen. Mensen kunnen jarenlang rondlopen met angst, verdriet, schaamte of spijt zonder te weten waar deze door veroorzaakt worden. Ook dan kan met behulp van EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) de onderliggende oorzaak naar boven worden gehaald en verwerkt.

Het doel van EMDR is oude ervaringen en herinneringen aan gebeurtenissen te verwerken met als doel daarmee de klachten te verminderen of geheel te laten verdwijnen.

Maak een afspraak bij mij
Neem contact met mij op als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder.