Burn-out therapie

Iedereen heeft wel eens de behoefte om even op de pauze knop van het leven te drukken. Even niets, geen werk en geen dingen die gedaan moeten worden.

Bij een burn-out zijn je grenzen echt bereikt en kun je niet meer door, zoals je dat altijd hebt gedaan. Je bent uitgeput, je hebt pijn in je lichaam, vergeet veel en kunt je niet concentreren. Ook ervaar je meer angst, verdriet en woede. Wat je voorheen allemaal zelf deed, kun je nu niet meer opbrengen.

Je bent op en dat probeert je lichaam jou nu te vertellen. Je bent moe en compleet aan jezelf voorbij gegaan. Terwijl je zoveel rekening hebt gehouden met anderen, heb je jezelf keer op keer weggedrukt.

Dat is een van de redenen waarom iemand jammer genoeg een burn out past signaleert als het eigenlijk al te laat is. Daarom kan het het herstel ook lang duren. Tijd om eerst maar eens aan jezelf te gaan denken.

Zo reageert je lichaam bij een burn-out
Allereerst voel je je moe. Je hebt nergens zin in en je komt nergens meer aan toe. Het kan zijn dat je duizelig bent of pijn hebt in je lichaam. Sommige mensen krijgen zelfs hartkloppingen. Je kan zomaar in huilen uitbarsten. Hoe graag je ook verder wilt, je lichaam en je geest weigeren verder te gaan.

In mijn therapie zijn 2 dingen heel belangrijk:
Leer je grenzen kennen, leer ze te stellen, maar leer ook eens hoe je kunt ontspannen. Zodoende slaag je er namelijk in dat de stress en spanning die je hebt weg kan vloeien. Als je ontspant, laad je weer op!

Het is ook van groot belang dat je in gaat zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet opnieuw opgebrand raakt.

Jouw grenzen
Ons lichaam is de beste graadmeter. Met je lichaam voel je wat goed voor je is en wat niet. Door meer contact te maken met je lichaam, leer je voelen wat je grens is. Ook al denk je dat je je werk moet afmaken, je lichaam geeft aan dat het klaar is. Belangrijker is dat je bereid bent om naar je lichaam te luisteren, omdat je weet dat de prijs hoog is als je het niet doet.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.